fredag 21. august 2009

Lovens lange arm

"Dersom vi ikkje får mottakskvitteringa i retur vil dokumentet bli forkynt for deg på bustad eller arbeidsplass av stemnevitne/lensmann."
Dette var den alvorlige advarselen jeg kunne lese i et brev fra Nord-Gudbrandsdal jordskifterett stilet til min mor. Hun og naboene driver visst et jordskifte i all fordragelighet, men hun har altså glemt å sende kvittering på at hun har mottatt et eller annet skriv, dermed trusselen om oppmøte hjemme eller på jobb.

Jeg skal innrømme at stil og ordvalg i brevet medførte dramatisk høytlesing etterfulgt av stor munterhet i heimen. Vi viste helt sikkert ikke tilbørlig respekt for jordskifteretten. En bit av meg skulle nesten ønske hun ikke returnerte purringen, men ventet for å se hvordan en slik forkynning foregår. Trenger de seg inn i huset? Leser de opp dokumentet med alvorlig patos? Vil de forlange å få komme inn på kontoret hennes mens hun er opptatt med klienter?

Men humor er kanskje ikke greia her, så utad er det kanskje best å returnere kvitteringen og så heller flire innenfor husets fire vegger.

- Helga Marie -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar