onsdag 29. juli 2009

Når utstyret ikke er i orden...

Kjæresten sliter. I morgen reiser vi til Göteborg og fredag skal vi på U2-konsert. Det gleder han seg hemningsløst til, så det er ikke det som er problemet, men problemene er reiserelatert, så de blir i og for seg forsterket av den nært forestående avreisen.

Kjæresten min er en turvant mann. Der han bodde før hadde han alt turutstyret sitt i nøye orden. Det tok ham fem minutter å bli turklar, mindre hvis han nettopp hadde vært på tur og sekken allerede var delvis pakket. Men så skulle han flytte. Og etter flyttingen står den imponerende organiserte turboden tom tilbake i hans gamle hjem, og til overmål har mange av de essensielle sakene havnet på et flyttelass som gikk midlertidig tilbake til barndomshjemmet noen timers kjøretur unna. Så nå mangler han teltet sitt, liggeunderlaget, stormkjøkken og diverse annet som lå klappet og turklart tidligere.

Vi var inne på tanken om å hente utstyret før Göteborgturen, men så fikk vi låne telt og liggeunderlag av vår gode venninne Heidi og dermed kunne vi utsette avhentingen til vi har bedre tid. Men Kjæresten sliter likevel. Med panikk i stemmen kom han på at vi ikke har stormkjøkken her. Vi fikk ny primus i bryllupsgave, så det viste seg at vi egentlig bare mangler kjeler. Men ettersom vi denne gangen faktisk skal kjøre bil helt frem til der vi skal slå opp telt er det ikke så viktig at utstyret er lett, så vi kan ta med kjeler fra kjøkkenskapet.

- Men turbestikk, da? kom det like etter. Nå er det jo slik at selv om hans ferske bedre halvdel ikke er like turvant som ham, så har hun både turtallerkener og turbestikk, derfor var det kun munter latter som møtte bekymringene hans. Latteren steg til nye høyder da han forsøkte å forklare hvordan det føltes å skulle campe med ordentlige kjeler fra kjøkkenskapet: - Du kan jo tenke deg selv, om du skulle på bytur og måtte gå i, ja, arbeidsklær! Skrekk og gru.

Hvis jeg skal være litt grei, så kan jeg jo medgi at jeg skjønner at det er trasig å ikke har de vante tingene sine rundt seg, så en tur til barndomshjemmet må skje snarlig, både for å treffe slekta og for å hente essensielt turutstyr og annet.

I mellomtiden skal vi forsøke å takle campinglivet i Sverige med lånt telt og med en "fant fra hver bygd" av annet utstyr. Og så skal vi jo på U2-konsert, da. Det bør overskygge alt annet!

- Helga Marie -

2 kommentarer:

  1. Å, jeg kjenner så uendelig godt frustrasjonen når ting ikke er der de skal være! Men jeg regner med at dere får en super helg uansett, god tur:)

    SvarSlett
  2. Det ble veldig bra, men vi har en vei å få før vi blir fullbefarne campingturister. Men en ting var i alle fall vi best rustet på: Teltet. Med lite fjelltelt taklet vi vinden bedre enn monsterteltene i nabolaget!

    SvarSlett